VIHDOIN VIIMEIN täällä taas! Tulipas luvattoman pitkä luova tauko... en suotta pitkästytä teitä selittelyillä, ettehän te selityksen makua täältä tulleet hakemaan, vaan kaikenlaisen hyvän. Ja kyllä sellaista on tullut tuunattuakin vuoden aikana... koitan päivitellä parhaat päältä sitä mukaa kun ehdin. Tässä ensi alkuun Cream Of The Cream, eli synttärikaakkua. Käykäähän pöytään!

En sulle luvannut mä ruusutarhaa... mutta teinpä sen siitä huolimatta!

PRINSESSA RUUSUSEN SUKLAAKAKKU

KÄÄRETORTTUPOHJA (tein näitä 3):

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

0,8 dl vehnäjauhoja

0,4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Laitoin uunin lämpiämään 225 asteeseen. Vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöin vaahtoon jauhosekoituksen. Sekoitin tasaiseksi, paistoin 5-7 minuuttia keskitasolla ja kumosin sokeroidulle leivinpaperille. Irrotin vanhan paperin ennenkuin se jämähtää kiinni ja annoin jäähtyä liinan alla. Jäähdyttyä leikkasin pyöreitä paloja kakkupohjaksi (kahta kokoa: 3 isoa alle ja kolme pienempää "yläkerraksi", tosin osa yläkerrasta piti koota jämäpaloista mutta hienosti kävi sekin, sopi tarkoituksiini oikeastaan paremmin koska tarvitsin anyway keskelle reiän lampea varten.)

Kokosin kakun: kostutin mehulla, täytin päärynäpiltillä (ettei synttärisankari saisi sokerihumalaa) ja kaurakermalla (koska sankarilla on maitoallergia). Yläkertaan mallasin LIDLin hillopurkin kannen mentävän pyöreän reiän. Annoin kakun vetäytyä ja kuorrutin sen.

SUKLAAKUORRUTUS

175 g tummaa suklaata

1 dl kaurakermaa 

1 rkl voita

Sulattelin maltilla suklaan, kerman ja voinokareen, hämmentäen hillitysti ettei tule ilmakuplia. Annoin jäähtyä sopivasti, levitin kakulle kuorrutuskerroksen, pistin jääkaappiin kovettumaan ja vetelin pintaan toisen kerroksen. 

KORISTELU:

Valkuaisvaahtoa

Hedelmiä (Karambolaa, viinirypäleitä)

Ruusunnuppuja (jos löytää luomuja, ne voi jopa syödä) ja ruusun lehtiä

Sinistä karamelliväriä

Koristelin valkuaisvaahtoon kastetuin (ja yön yli ritilällä kuivunein) viinirypälein, ruusunnupuin ja -lehdin sekä karambolaviipalein. (En halunnut tähän kakkuun karkkeja, niitä ehtii käyttää myöhemminkin.) Kruunasin kakun laittamalla hillopurkin kanteen vettä ja tipauttamalla siihen tipan sinistä karamelliväriä. Laitoin lammen varovasti paikoilleen ja yhden ruusunnupun lampeen kellumaan.  

Kakku herätti ihastusta varsinkin tyttölapsivieraissa, ja teki hyvin kauppansa.